BLOG

Az "Orbán" veszedelem...

írta: turner ; 2009.11.25. 08:00 · 3 trackback

Beindultak. Gőzerővel. Négy évente újra meg újra ugyanaz a lemez. "Orbán a diktátor, Orbán kinyírja a demokráciát, Orbán így, Orbán úgy." Holott Orbán Viktor soha nem nyírta ki a demokráciát, nem volt diktátor, nem tartott őszödi beszédet, nem hazudta a képünkbe, hogy az ország sínen van, miközben tudta, hogy csak megszorítások árán maradhatunk talpon (valakinek még így sem sikerült, de nem akarom nevén nevezni Gyurcsány Ferencet... Hoppá!).

Fletó hisztériája után megjelent az aktuális anti-Orbán könyv, ezúttal Debreczeni József tollából. (Talán Kende Péter végleg kiégett, vagy egy idegszanatóriumban kezelik?) Debreczeni 1990-'94-ig MDF-es képviselő, majd 1994-'96 között Orbán tanácsadója. 2004-2005-ben Gyurcsány színrelépésével Debreczeni világnézete is gyökeresen megváltozott, hirtelen Fletó lett a sztár, és a rendszerváltó, jobboldali képviselőből Gyurcsány seggnyalója igazi baloldali "bértollnok" lett. Debreczeni "szakterülete" a miniszterelnöki életrajzok írása, írt már Antallról (2003), Orbánról is (akkor még pozitívabb hangvételben), természetesen Fletóról is egy csöpögőset (2006).

Megjelent tehát a remekmű, hogyhogy nem a választások előtt néhány hónappal, nem titkoltan Orbán szereplésének gyengítésére. Mert bizony 

"...fogytán a szabadság levegője Magyarországon. Orbán Viktor közelgő választási győzelme miatt fogy."

Ismerős? Az. Lejárt lemez? Szerintem igen, a komplett baloldal és -minő meglepetés- Dávid Ibolya (így az általa képviselt, jobboldalinak közelről sem nevezhető MDF) szerint nem. Ibolyka beállt a sorba. Mintha cukrot osztanának Orbán fikázásáért. Megszokott, hogy Ibolya elméje elborult, így van ez már jó néhány éve, de úgy látszik e könyv megjelenésekor végleg leoltották a villanyt a buksiban. 

Iboly', az exkoalíciós partner, -Orbánéknak köszönhetően- a T. Ház volt elnöke Kuncze Gáborral és Sass Józsival karonfogva egy egész vödör szarral kezdte dobálni Orbánt. 

Illusztráció (eredeti fotó: Index)

Mondhatni megtalálta a zsák a foltját, hisz a jelenlegi MDF-et egyetlen párthoz, az SZDSZ-hez lehet hasonlítani. Megélhetési politikusok, akik mindent megtesznek egy kis sajtószereplésért, a pénz szagára ki tudja milyen megfontolásból átállnak a homlokegyenest másik oldalra... Az egyik nap Viktor a jó vezető, a másik nap már diktátor. Hogy is van ez? Hiteles lehet így egy politikus? Ugyanmár...

Összegezzük hát. Összeált egy olyan politikusnő aki feltehetőleg az NBH-val karöltve egy manipulált felvételt hozott nyilvánosságra mások lejáratására, egy olyan politikussal, akinek a neve gyanúsan sokszor szerepel a Strabag bizonyos "papírjain", (mely cég feltehetően odavágott néhány milliárd kenőpénzt mind az MSZP-nek, mind az SZDSZ-nek) kinek a belügyminisztersége alatt történt a legtöbb maffialeszámolás, robbantás. Hozzájuk csatlakozik egy adócsalásért jogerősen elítélt "színművész" és így, közösen kiáltanak veszedelmet?!

Cöcc cöcc... Kicsit irónikus. Kissé bicskanyitogató.

Miért is teszik mindezt? Orbán meggyengítéséért, saját maguk megerősítéséért. Csakhogy a régen bevált taktika ma már nem nyerő. Ma 10, Orbánnal szembeforduló emberből legalább 8 nem az MSZP-re, nem az SZDSZ-re, főleg nem az MDF-re hanem a Jobbikra fog szavazni. Tényleg olyan ostobák a három párt stratégái, hogy ezt nem veszik észre? 

Mindezek után feszengve várom, mikor látjuk Herényit Hiller Istvánnal bratyizni, vagy Dávid Iboly't Gyurcsánnyal keringőzni az operabálon.

A ReakcióTV remek összefoglalója az eseményről. Cikkük pedig ITT olvasható.


8 hozzászólás : pofátlanság

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr221549304

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 80 százalék, bazmeg! 2009.11.26. 11:04:53

Sartori szerint van az úgynevezett domináns pártrendszer, hogyaszongya: „ha egy politikai rendszerben van egy olyan párt, amely az összes többit megelőzi, dominánsnak nevezzük. Feltételezve, hogy az erősebb és a többi párt közti 10 százalékpont k...

Trackback: 2010 minden bizonnyal Orbán Viktor éve lesz, ha nem a patásördögé 2009.11.25. 16:52:02

Politika. Kuncze Gábor kockás füzetlapról nyomta Debreczeni József ma bemutatott Arcmás című könyvének méltatását, majd hozzátette, a “könyv Orbán Viktorról szól”. Dávid Ibolya MDF-es sztorikat mesélt, a kiadó pedig “fontosnak, nagyon...

Trackback: A demokrácia végnapjai - Az Orbán Viktor-ellenes koalíció 2009.11.25. 09:06:12

Örülök annak, hogy miután felhívtam, már többször is, az Orbán-veszélyre a figyelmet, most már a magyar politikai élet legnagyobb alakjai is csatlakoznak hozzám a veszély elhárításához.   Akkor nézzük, hogy miről is szólnak a hírek:   De...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rognork 2009.11.25. 14:30:48

én már hűtöm a pezsgőt ibolya egészségére is. az szdsz-é jó száraz volt.

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.11.25. 21:06:56

@rognork: ...remélem igazad lesz Ibolyával kapcsolatban :-/

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2009.11.26. 13:14:13

Nem sokban különbözik Viktojka sem Feriéktől.

Leeroy of SMV Design 2009.12.02. 14:50:41

"nem tartott őszödi beszédet"

Ja ja. Csak taggyűlést tartott, ami nem (akkor) volt taggyűlés. "Ne mi nyerjük a legtöbbet." Én még emlékszek...

"nem hazudta a képünkbe, hogy az ország sínen van"

Ja ja. Hazudott mást. Mindig azt hazudja, amit a közönsége hallani akar. Elvek nélküli ember, semmit nem jelent, akármit is mond, mert évek múlva mondhatja (és mondja) az ellenkezőjét is.

Leeroy of SMV Design 2009.12.02. 14:59:09

Ja meg a legutóbbi ordenáré kamu: "tárgyaltam Putyinnal". Akkor ki is az, akinek az egész lételeme a hazugság?

Mike36 2009.12.02. 15:53:02

Mert Első Polgártárs nem hazudott soha, igaz-e, turner?
Vagy amíg nem vallja be, addig nem is csinálta?

Mike36 2009.12.02. 15:54:33

@Yann Le Pentrec: évek?hetek!
nézzük meg a fidesz felépítését! iagzi, demokrata párt. csak audencia van és kinevezés

Leeroy of SMV Design 2009.12.03. 17:54:35

@Mike36: Igaz, akár hetek - arra alapoz (egyébként jogosan, mert a tapasztalat ezt mutatja), hogy senki nem emlékszik a részletekre, amit x idővel ezelőtt nyilatkozott. Legnagyobb sajnálatára nem vagyunk mind agyalágyultak, pontosan tudom, miért buktak meg 2002-ben, és azóta csak gátlástalanabbak lettek Orbán vezénylő tábornok irányításával. Semmi jót nem várok tőlük; olyan adók lesznek, hogy leszakad majd a fejünk, és majd leplezik a jó kormánypropagandával. Pedig tudni kéne: a sz@r akkor is sz@r marad, ha parfümmel van lefújva...

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása