BLOG

"Hivatalból leszerelve!"

írta: turner ; 2009.11.24. 08:00

Mi történik, ha szabálytalanul, parkolási díj fizetése nélkül parkírozunk jó öreg Budapest utcáin? Kerékbilincs. Mit tehetünk ez ellen? 

-Becsülettel befizetjük, amit be kell, vagy

-ha "szakik" vagyunk mi magunk is leszedhetjük (természetesen utána viseljük annak jogi, anyagi következményeit),

-újjászületünk Szabó Zoltán szocialista képviselőként, ebben az esetben a kerékbilincs magától eltűnik... Kétszer is.

Ez a kisebb fajta csoda történt ugyanis Szabó Zoltán cocialista képviselő autójával. Májusban és júliusban is perecet kapott Szabó verdája, ám valami felsőbb (talán isteni?) utasításra a bilincsek úgy kerülte le a kocsiról, hogy erről még maga Szabó Zoltán sem tudott (na persze). Persze büntetést nem fizetett be a képviselő úr. 

Mivel a Központi Nyomozó Főügyészség nem hisz az ilyesfajta csodákban, ezért nyomozást indított az ügyben. A HírTv kérdésére Szabó először a következő mélyenszántó, intelektuell választ adta:

"Én nem... nem tudom, hogy milyen... én nem pfff... nem is tudom, hogy mi...miről be.. miről beszél!

Az ügyészségnek (plusz nagyon sok embernek) van egy sanda gyanúja, hogy bizony Zozó meglátva a kerékbilincset megeresztett 1-2 telefont, hogy "ugyanmár kapják le, de kurva gyorsan azt a kerékperecet, mert én vagyok a Szabó Zé!" 

A Centrumnál tartott házkutatásnál előkerültek Zoltán autójának parkolási jegyzőkönyvei, melyre ráfirkantották: "hivatalból megszüntetve!"

A jogszabály szerint arra a járműre nem lehet kerékbilincset tenni, illetve azonnal le kell venni a bilincset, (természetesen a büntetést ez esetben is be kell csengetni), mely:

a) a tűzcsapnál vagy tűzcsapszekrénynél álló jármű;

b) a tűzoltási felvonulási úton álló jármű;

c) a közúti forgalom biztonságát vagy a közbiztonságot veszélyeztető jármű;

d) a megkülönböztető fény- és hangjelző készülékkel jogszerűen felszerelt jármű;

e) a diplomáciai és konzuli képviseletek, valamint nemzetközi szervezetek és ezek nemzetközi szerződés alapján kiváltságokat és mentességeket élvező tagjai és családtagjai megkülönböztető rendszámmal ellátott járműve;

f) a háziorvosi szolgálat ellátására utaló, jogszabályban meghatározott jelzéssel ellátott jármű;

g) a figyelmeztető jelzést jogszerűen alkalmazó jármű;

h) az érvényes igazolvánnyal ellátott mozgássérült járműve, ha az igazolványt a jármű szélvédője alatt jól látható módon helyezték el.
 

Bizony Szabó nem egy tűzcsapnál állt, nem is a Rákóczi út közepén kersztbe, nem is diplomata, nem háziorvos, nincsen rokkant igazolványa, nem használt sem kék, sem sárga villogót, egyszerűen -a gyanú szerint- baszott fizetni a parkolásért, megbilincselték, ő meg levetette, hisz készülni kellett a szardobálásra kampányra ezerrel.

Zoli persze tagad, "megindult ellene a hajtóvadászat" (mondotta), ártatlan, mint a ma született bárány. Azért egy ember reakciója sok mindent elárul. Mármint, ha köpni-nyelni sem tud...


8 hozzászólás : mszp pofátlanság

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr241547094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.11.24. 14:05:29

Hát igen, nem tudom, nem tudom miről van szó, nem tudom miről beszél után előjött a klasszikus szoci-komcsi reflex, ő annyira faszán végzi a dolgát hogy bizony le akarják vadászni a politikai ellenlábasai. Gratulálok ez szerény volt. Istenem ha nem kellene többé ezt a fajta embert közszereplőként látni...hányinger köpedelem, ráadásul igénytelen szarjankó.

Horizont 2009.11.24. 21:08:55

@DexterMorgan78/Séfbácsi: Olyan mint a többi, nem lóg ki a sorból!Annyira hányingere van már az embernek tőlük, mindenre képesek? Mindenre.

statez 2009.11.25. 16:48:51

És ez a f@szkalap most a nagy leleplező, a korrupció ellenes harc bajnoka...

cutcopy 2009.11.26. 23:30:24

"trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni"

Gyurcsány már megmondta Őszödön, tehát Szabózé is egy ilyen trükk áldozata lehetett és ezért nem tudott róla..!

expansiv 2009.11.28. 00:17:19

Rám hivatkozik Szabó vörösterrorista, mert a Turul-felszólalása után..hmm...MEGFEDDTEM KICSIT.

Visszakeménykedett. Lámpavasat és boldog lincsellésben örömeit lelő MAGYARI TÖMEGEKET JÓSOLTAM NÉKI!..:))

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása