BLOG

Az év biznisze: H1N1

írta: turner ; 2009.11.17. 08:00 · 3 trackback

Finoman szólva felháborító, hogy a magyar állam a saját(!) állampolgárain nyerészkedik. Ráadásul kihasználja azt a legalapvetőbb igazságot, hogy "az egészség minden pénzt megér".

Nyilvánosságra hozták -akarom mondani nagykegyesen feloldották a titkosítást- az állam és az offshore háttérrel rendelkező Omninvest Kft. között létrejött szerződést. Ebből kiderül hogy bizony több bőrt is lehúznak rólunk. 

Először is ott van a gyártó Omninvest Kft. (ki tudja kié, hova megy a pénz, Ciprus, offshore, nem is ragozom), x százalékos haszonkulccsal, eladja az állami tulajdonban lévő Egészségügyi Készletgazdálkodiási Intézetnek (1090 Ft+ÁFA), viszont a patikákban 1930 Ft-ért árulják. Ugye senki sem gondolja, hogy a patikusok tesznek rá majd' 90 százalékos hasznot...? De nem ám. Az állami cég 40%-os haszonkulccsal dolgozik. Jó biznic ez a hájegyenegy!

Már csak azért is, mert a szerződésben feketén-fehéren rögzítették, hogy a H1N1 elleni védőoltás ára meg kell, hogy egyezzen a FluvalAB (a szokásos influenza elleni oltás) vakcina árával. Az egészségkalauz.hu árai szerint azonban van egy csöpp eltérés:

(Szezonális influenza vakcinája)


 

(H1N1 vakcinája)

  Könnyen kiszámolhatjuk, hogy egy db oltás bizony tényleg 1930 Ft. Azt nem értem miért kerül többe mégis az "új influenza" elleni oltás..? Mert most ennek van "divatja"? Az egészségügy idáig sülyedt volna? Valakik ezen nyerészkednek? Sajnos azt kell mondanom, hogy igen...

Nem mellékes az a tény sem, h

Csak hogy fokozzam... Ausztriában az oltás mindössze 4,8 Euróba, vagyis kb. 1300 Ft-ba kerül. Lehet a sógoréknál első az egészség? 

(Heti Válasz nyomán)


4 hozzászólás : pofátlanság

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr651530726

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csak mi nem tudjuk, mi a H1N1 2009.11.19. 11:43:59

Hát ezt nem hiszem el. Felmegyek az Index.hu-ra, és a címlapon egyből két orbitális majomság virít. Természetesen nem hiszem, hogy az Index.hu érdekelt lenne az oltóanyag bizniszben, csak próbálják meglovagolni a pánikot/tájékozatlanaságot. Csúnya, sza...

Trackback: Járvány van, akkor most kezdjünk megelőzni... 2009.11.19. 11:43:34

Index-cikk: Kétszáz oltóközpontot hoznak létre. Na, ahhoz hogy értelmezzük ezt a cikket, a végéről kell elolvasnunk. Segítek egy picit, jó? Na nem azért, mert aki engem olvas, az szellemi fogyatékos, hanem mert ha nem ezt a bejegyzést írnám, akkor...

Trackback: A kód neve: H1N1 2009.11.17. 22:29:25

Akit érdekel tegnaptól megtalálhatja az Egészségügyi Minisztérium honlapján a H1N1 elleni vakcinák gyártójával kötött szerződés egyes adatait. (Az árubeszerzés fülön kell keresni.) Ha a szerződés számait egy adagra vetítjük, akkor az állam 1.050 F...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

THümér 2009.11.17. 21:43:03

Álljék tőlem távol akár államunk, akár a gyógyszerkereskedők védelme, de azért próbáljunk meg tényszerűek lenni és ne hagyjuk, hogy a mostanság oly divatos kapásból való minden leköcsögölése vezéreljen.
Nézzük a számokat - az állam a szert tehát 1050Ft +ÁFA áron veszi át - a patikában bloggerünktől származó infó szerint 1930 Ft fogyasztói áron vehető. Ez ugye nettó 1544 Ft. Namost a kettő közti különbség az biza kicsivel kevesebb, mint 32% árrést tesz ki. Ez ugye nem 90%, ami valóban olyan szép nagy, amin jóizűen lehet felháborodni, ha az állammal kapcsolhatjuk össze. (Úgy látszik ruhák, egyes élelmiszerek, italok kapcsán ezen annyira nem háborodunk fel.)
E 32% (500 Ft) árrés fejében a vakcinákat el kell juttatni (folyamatosan hűtve és óvatosan kezelve, hisz törékeny) néhány ezer patikába/orvoshoz, készletezni kell, eladni.
Tisztelettel, de ez nem elfajzottul gazemberes árrés.
Már csak a korrektség kedvéért.

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.11.17. 23:13:48

@AveRage: Probléma az, hogy amúgy 5-6% árrést szoktak alkalmazni (mint pl a Fluval AB-nél). Csaptak egy kis pánikot, most meg kaszálnak.. Én így látom.

alte trottel 2009.11.22. 12:12:47

Mielőtt végképp háborodnál (meg), valahogy sehol sem találom, hol is vekengett uraságod a tej (felvásárlás <50 Ft. fogy. ár. >150 Ft) az alma (felv. <15 Ft fogy. >100) a hús (sertés, felv. ~ 300 fogy >700 Ft) és még sorolhatnám... árképzése ügyében.
A' propos! Most már szeretném, ha nemzetünk valamelyik megmentője végre KONKRÉTAN felhomályosítana, hogy MOST miért is kell kurvanyáznom a gyurcsányférget, van-e flu avagy nincsen flu csak vakítják a parasztot a karvalytőkés idegenszívűek, kidobtak-é milliárdokat a fölöslegesen legyártott vakcinára avagy el akarják emészteni szorgos népünket a szándékosan kevésre gyártott és azt is köcsög módon idegeneknek nyerészkedésiből eladott kurvakevés oltóanyaggal a TUDJUKKIK, és az a kevés amit MEGMENTŐINK kemény, embert próbáló munkával vissza tudtak szerezni, az is a raktárakban rohad, mert az idegenszívűek szabotálják a kiszállítást vagy mi a ló...

Szóval, miért is kell most tüntetni?

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása