BLOG

...akkor most Moldova György is rasszista?

írta: turner ; 2009.09.09. 08:00

Azt hiszem nem kell bemutatnom Moldova György írót senkinek. Nyíltan baloldali, megrögzött Kádár-fan. Ez a Moldova írt most (megint) a cigányságról "Érik a Vihar" című könyvében, melyben megjegyzi:

„Többször hallottam, hogy terhes cigány asszonyok hasát ütögetik abban a reményben, hogy idióta gyerek születik, amiért nagyobb támogatás jár."

De nem ez volt Moldova első megnyílvánulása a cigányságról. Íme néhány sor az "Európa hátsó udvara" című kötetből:

"Bevezetésként ide iktatok néhány, cigányokkal kapcsolatos mondást és történetet, melyet Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei útjaimon hallottam, azt hiszem, minden elemzésnél pontosabban jelzik a kialakult állapotokat.

„Ha egy cigánycsecsemőnek kiesik a szájából a csecs, nem azt mondja, hogy »cicit!«, hanem azt, hogy »pénzt!«

„Ha megkapják a szociális segélyt, a cigánygyerekek két napig kolbásszal verekszenek.”

„Ne munkát szerezz nekünk, hanem pénzt!” – mondták állítólag a szervezőnek.

„A cigánynak csak annyi köze van a földhöz, hogy rászarik és beletemetik. Nem ért hozzá, nincs benne a génjeiben, amit egy parasztnak el kell tűrnie.”

„Többségi kisebbség, majd ők megoldják a magyar kérdést.”

"A Gemzse községen átvezető országúton két sebességjelző tábla van kitéve egymás közelében. A magyarok lakta részen 50 kilométeres a felső limit, a cigánytelep előtt viszont 60. Elhelyezői talán arra gondoltak, hogy ha az autó gyorsabban halad, nehezebben tud fékezni."

"Egy cigány „rabsic” halat lopott egy gazdaság tavából. Mikor elkapták, a zsákmányához hozzátettek még húsz kiló halat, mert így meghaladva a „vétség”-nél meghatározott anyagi értéket, a tette bűncselekménynek minősült, melyet a törvény szigorúbban büntet."

"Egy nyugati küldöttség járt Mátészalkán, szokás szerint a vendégeket körülvitték a városban. A perifériára kiérve az utca túloldalán meglátták a lerobbant cigánytelepet. Meg akarták nézni, de a kísérőjük visszatartotta őket:

– Az már Románia, oda nem megyünk."

"A k-i polgármester bizalmas körben elfogyasztott néhány féldeci pálinka után ki szokta fejteni a cigánykérdéssel kapcsolatos felfogását, abból idézek néhány tanulságos részletet:

1. Nálunk nem lopnak a cigányok, és nem jelentgetnek fel senkit: összejövünk néhányan, és megverjük őket.

2. Azt mondja nekem az egyik „brazil”: – Engem nem érdekel a közmunka, polgármester úr, én a farkam után élek – vagyis csinál egy rahedli gyereket, és kapja utánuk a családi pótlékot. Van a faluban egy cigányasszony, aki tíz év után szült újra, hogy pénzhez jusson.

3. Az egyik cigánycsalád hajlandó volt beköltözni Csengerre, ha fizetünk nekik lelépést. Megadtam, amit kértek, de ahogy elindult velük a teherautó, hívtam nyolc markos fiút, és összedöntöttük a házukat. Egy hét múlva már jöttek vissza, de nem volt hová.

4. „Az nem igaz, hogy én nem szeretem a cigányokat, az utolsót meg is kóstolnám.”

„A régi rendszer cigányokat felemelő szándéka evangéliumi jellegű volt, de nem bizonyult hatásosnak, mert hiányzott belőle az ellenőrzés és a számonkérés.” (Egy református pap)
"

Kíváncsi vagyok mikor kiáltják ki Moldovát szélsőséges, rasszista, náczi bértollnoknak...

(Kuruc nyomán)

 

Oszd meg másokkal!

Bookmark and Share


 


10 hozzászólás : bulvár

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr561369245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anarcho78 2009.09.09. 17:21:33

mivel Moldova a kedvenc íróm, ezért hagy védjem meg én először. a kígyó kissé a saját farkába harap ugyan, de példának megteszi:

Bűn az élet c. riportkönyv a rendőrségről. 1980-as években mégkülön Cigánybűnözés elleni Alosztály (vagy valami hasonló), ami csak a nevében jelzett esetekkel foglalkozott.
M. Gy. ebben a korban nőtt fel. Miért ne cigányozhatna? Mert 20-30 évvel később kinőtt egy liberális kultúra?

jpmjpm 2009.09.09. 19:56:29

A Balogh Artúr nevű fogyatékos már el is kezdte a fröcsögést.

baloghartur.blog.hu/2009/09/08/moldova_gyorgy_nacul_kadar_janos_ezert_biztos_lekopne_a_kadar_korszakrol_nagyon_sok_kritikat_lehet_m

A gumikalapácsos sztori óta már mindent értek a blog szinvonalával kapcsolatban. :))

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2009.09.09. 20:42:35

Jah, Moldova jól ír, csak rossz a hozzáállása. A cigány-szösszenetek nagyon jók!

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.09.09. 22:25:31

@anarcho78: Félreértesz, szerintem nyugodtan cigányozhat, csak őt az ilyen kijelentésekért valószínű nem fogják lenácizni, mást meg igen -kettős mérce.
@jpmjpm: Balog Artúr a legnagyobb rasszista, akit valaha láttam :D
@Biztonsági Őr: Így gondolok én is Moldovára ;)

2009.09.09. 23:53:24

@anarcho78: egyetértek és hajrá Moldova, amit kifér a csövön, csak mondjad!:DD

2009.09.09. 23:53:59

@anarcho78: egyetértek és hajrá Moldova, amit kifér a csövön, csak mondjad!:DD

anarcho78 2009.09.10. 13:51:31

@turner: hát a kettős mérce sajna fennáll, amióta világ a világ - nem tagadhatjuk, Moldova is celeb:))))

Arivistus 2009.09.10. 18:50:30

Úgy tűnik, hogy Moldova - a többi "liberális értelmiségivel" ellentétben legalább kinyitja a szemét, és azokat a tényeket is meglátja amik nem feltétlenül egyeztethetőek össze a ballib propagandával.

Ezért tiszteletet érdemel.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.11. 10:52:27

1. A cigánygyűlölet nem pártkérdés. Minden szélsőjobbos cigánygyűlölő, de nem minden cigánygyűlölő szélsőjobbos.
2. Moldova a vénségére meghülyült. Aki öregkorára válik komcsivá (igazivá, Kádár-hívővé), amikor már nem kötelező, sőt...
3. A fentiektől függetlenül: a kiragadott részletek, ha elolvasod, akkor egyrészt arról szólnak, hogy "azt beszélik..." minden konkrétum meg bizonyíték nélkül, másik részük meg pont arra bizonyíték, hogy azért a cigányok sincsenek teljesen biztonságban az előítéletes többségtől, és csak egy-két bekezdés olyan, amely valószínűleg valóban megtörtént, és rossz fényt vet egyes cigányokra.
4. Ezek nem Moldova szavai, ezek idézetek. Na most én nem olvastam ezeket a könyveket, szóval az is lehet, hogy a saját kommentárja ezekhez már nem véletlenül maradt ki a kurucos gyűjtésből (én is szoktam idézni olyanoktól, akikkel nem értek egyet, de csak azért, hogy utána ízekre szedjem). Persze az ellenkezője is igaz lehet, komolyan nem tudom. Moldováról mind a kettőt el tudom képzelni.

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása