BLOG

A nap ellentmondása...

írta: turner ; 2009.09.08. 08:00

Most akkor jól állunk vagy nem -tehetnénk fel a kérdést- és mindenki, aki nem keresi éppen degeszre magát tudja jól, hogy nem. Hiába "veregeti a vállunkat" az IMF, bizony a nagy magyar valóság az, hogy az életszínvonalunk a béka nyálkás segge alatt van, ráadásul ez még mindig semmi ahhoz képest ami jövőre vár ránk (1000 milliárdos elvonás). 100 milliárdos hiány augusztusban persze nem nagy dolog (az Index szerint), mivel tavaly ugyanekkor nagyjából ugyanitt tartottunk. Engem viszont marhára érdekel, hogy miért tartunk itt?

2006 óta megszorít, elvon Gyurcsány, illetve Bajnai. Nem is kell utánanéznem, határozottan emlékszem a fizetési papíromra 2006-ból. Egy százalék innen, egy százalék onnan, fél százalék amonnan. Hip-hop kihúztak néhány ezrest a zsebemből. De hogy számszerűsítsük a dolgot, illetve frissítsük az emberek memóriáját:

  • Az egyéni egészségbiztosítási járulék 4-ről 6 százalékra,
  • a munkavállalói járulék a 1-ről 1,5 százalékra,
  • az ÁFA 15-ről 20 százalékra (ja, azóta meg 25 százalékra) nőtt,
  • valamint ne felejtsük el a laza kis 30 százalékos gázáremelést (2004-től napjainkig uszkve 300(!) százalékos) sem. Sebaj, Putyin seggét is simára nyalták.

Ez volt Gyurcsány fasza kis csomagja. Miért kellett? Hogy jobban éljünk néhány év múlva. Mi lett belőle? Semmi. Beütött a válság, a kassza meg úgy kongott az ürességtől, hogy abba mindenki feje belefájdult.

Mi történik most? Elvonás, Bajnai csomag, kizsigerelés megszorítás egy szakértői-kormánynak nevezett csapattal levezényelve. Látszata? Semmi. Ahogy eddig sem volt, úgy ezután sem lesz. Mert semmi másról nem szól ez az egész, mint a spejz kipucolásáról a szűkös hónapok beállta előtt.

Mi lesz ezután? Kap négy évet a Fidesz, csak az a kérdés, hogy mennyire tud élni a lehetőséggel. Mit tud kezdeni egy teljesen lefosztott államkasszával, egy orbitális munkanélküliségi rátával, mindezt kurva nagy média szembeszéllel...? Hogyan fog a szarból várat építeni? Sajnos ehhez kevés lesz a négy év. Bízom benne, hogy az emberek nem adnak jó darabig (mondjuk míg lecserélődik a teljes baloldali paletta) esélyt az MSZP-nek. Hogy nem felejtik el honnan hova jutottunk miattuk, általuk...


Olvass tovább: Mit hagysz magad után Feri?

Oszd meg másokkal!

Bookmark and Share



 


9 hozzászólás : gyurcsány válság bajnai

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr91366665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2009.09.08. 11:33:38

Egyrészt a gazdasági válságnak már kezd vége lenni Amerikában, ami azt jelenti, hogy nálunk is véget ér év végére, jövő év elejére. Kicsit biztos jobban fogunk élni, több pénze lesz az országnak. Külön vicces, hogy anno, amikot a Bokros csomaggal a szocik mindent elvettek, az ennek köszönhető növekedés már a Fidesz alatt érte az országot. Most megint mindent elvesznek, kicsit jobb lesz, de megint csak a Fidesz alatt. Az ostoba nép meg mit lát? A Fidesz alatt jobb az ország, tehát ők tudnak, a szocik meg dögöljenek meg.

Pedig ha 20 éve kicsit másképp csinálták volna a politikus urak, és azóta is bármelyik párt, most már Ausztria életszínvonalának a 70-80%-nál si járhatnánk, mert ebben az országban van erő. És ráadásul Ausztria a világ 5., vagy 6. leggazdagabb országa.

Meg lehet nézni Szlovéniát, csóró kis ország, Jugoszláviából csak az utakat örökölte. Erre most meg erősen zárkózik fel Ausztriához, messze lehagyva minket, amikor 20 éve még jóval mögöttünk volt. De elég csak Csehországra gondolni. Sőt, most már Romániára is. Lassan Bulgáriával fogunk mérkőzni.

Tanulság: minden 89 után hatalmon lévő politikust egytől-egyig agyon kéne baszni egy péklapáttal.

Arivistus 2009.09.08. 12:56:43

@Biztonsági Őr: Én vitatkoznék azzal a közkeletű felfogással, hogy az Orbán kormány sikereit kizárólag a Bokros csomagnak köszönhette. Bokrost Horn leváltotta, és leváltása után energiáját a nyugdíjjas szavazatok felvásárlására fordította: Nyugdíjjasok ingyen mehetnek buszon, vonaton, ingyen repülhetnek (nem emlékszem pontosan, lehet hogy ez utobbi csak terv volt.), volt még nyugdíj emelés, soron kívüli nyugdíj emelés, korrekciós nyugdíj emelés... stb.

Ezen intézkedések miatt volt szükség 98-99-ben az úgynevezett "rejtett megszorításra".

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.09.08. 15:08:58

@Biztonsági Őr: Azért azt se felejtsük el, hogy Orbán ideje alatt is Szlovénia előtt, illetve velük egy szinten voltunk :) Leginkább az utóbbi 7 esztendőnek köszönhetjük azt, hogy most itt tartunk...

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2009.09.08. 15:50:18

Helyreigazítás: ÁFA nem 15-ről nőtt 20-ra, hanem 25-ről csökkent 20-ra.

Amúgy igenis a Bokros csomag tette helyre a magyar gazdaságot. És a Fidesz meg nem kúrta el. A szar a Meggyesi kormány osztogatásával gyűlt és üritődik most az arcunkba. Bajnai (és szerintem Gyurcsány) programjára másképpen nézünk majd évtizedek múlva.
Gy. képes lett volna normalizálni a helyzetet, de a Párt erősebb volt. Nem merte felvállalni azt, hogy elkúrták, még akkor sem, amikor ez már kiderült.

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.09.08. 16:08:20

@Bajnok: Ez nem igaz :) Íme a forrás (Index):

index.hu/gazdasag/magyar/csom060614/

"Az élelmiszerek esetében szeptember 1-jével lehet áremelkedéssel számolni. Ekkortól az addig érvényes 15 százalékos áfakulcs 20 százalékra emelkedik." (2006. 06. 14)

Gyurcsány "programja" szart sem ért, ezt bizonyította a gazd. válság. Mi rohantunk elsőnek az IMF-hez. Amúgy Feri megduplázta az államadósságot :D Nem volt ott program -szerintem...

jpmjpm 2009.09.08. 19:21:10

Miért nem lehet legálisan egy-két pofont kiosztani ennek a faszkalapnak? Annyira megérdemelné. Simán a szemébe hazudott egy országnak éveken keresztül.

És az egészben az a legdurvább, hogy ha rajta múlna még mindig nyomná a hülye szöveget, miközben még jobban a béka segge alá csúsznánk.

Gusztustalan féreg.

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2009.09.08. 22:18:08

@turner: Igazad van, az élelmiszereké tényleg nőtt. De minden más csökkent. (ebben az esetben ha jól tudom, akkor 20-ról 18-ra csökkent)

Abban teljesen egyetértünk, hogy "Gyurcsány "programja" szart sem ér". nem is vitatom. Szerintem épeszű ember nem is vitathatja :)
Én csak azt mondtam, hogy neki legalább volt egy iránya, amit akart. (próbált), de szétbarmolták.

Ma mondta a főnököm, akit nagyra tartok:
"A rossz megoldás is jobb, mint a Káosz"

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.09.08. 23:57:37

@Bajnok: Meg kell mondjam, nem tudok Gyurcsányra semmi pozitívumot mondani. Persze itt Medgyessyék baszták el leginkább a dolgokat, de Gyurcsány rátett még egy lapáttal...
@jpmjpm: kb így vélekedem én is :)

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.09.09. 08:24:49

Szlovénia mindig is előttünk járt. Elég volt, ha megnézted Laibachott mondjuk 85-ben.

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása