BLOG

Ügynökből lesz a legjobb pavilonos...

írta: turner ; 2009.06.19. 07:30

Nincs megállás. Hiába van az ország gazdaságilag nyakik a trutymóban, annak vezetése ezt még mindig magasról lesz..ja. Nem tudom mit hagy majd maga után Gyurcsány illetve Bajnai, de ha már osztogatásra sincs pénz így rögtön a választások előtt -mint ahogy az lenni szokott-, nem beszélve az oktatásról, akkor már tényleg nagy lehet a baj.

Mindennek ellenére az MSZP(-SZDSZ) kormány ezt az utolsó szűk esztendőt csak és kizárólag arra fordítja, hogy az utolsó garast is kisajtolják maguknak. 2,5 milliárdot oda is passzoltak gyorsan egy hithű komcsi III/1-es exügynöknek, Dégen Istvánnak.

2010-ben ugyanis világkiállítás lesz Sanghaj-ban a magyar pavilont pedig valakinek fel kell építeni. Úgy látszik ügynökből lesz a legjobb rendezvényszervező. Természetesen "okosan" megoldották ezt is. A három pályázóból kettőt rögtön kizártak, így merő véletlenségből csak Dégen cége, a Genexpo 2010 maradt. 

Véletlen, na persze. Dégen már 1971-ben MSZMP tag volt. Később a III-as főcsoport szigorúan titkos tisztje, aki nemzetközi hírszerzéssel és elhárítással foglalkozott. Fedőneve D-24 volt -vajon ismerte D-209et?). 

(Heti Válasz)


5 hozzászólás : korrupció pofátlanság

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr671194727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.19. 19:13:16

Esetleg nézz utána, hogy egy ilyen világkiállításon az országok milyen pavilonokat építenek, és mennyiért, aztán utána kötözködj. Ilyenkor minden ország kitesz magáért. Hogy ne menjek messzire, a hannoveri világkiállításon, 2000-ben pl. a magyar pavilon egy 3025 négyzetméteres területen épült fel, 767 millió forintért. Ez 9 évvel ezelőtti ár. Mennyi is volt azóta az infláció? Szóval ez a 2,5 milliárd nem is annyira földtől elrugaszkodott.

Persze, hogy mennyire volt tiszta a pályázat, az már más kérdés.

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.06.20. 06:29:19

@Fedor: köszönöm a felvilágosítást -elismerem, hogy nem néztem utána kellő alapossággal...
"Persze, hogy mennyire volt tiszta a pályázat, az már más kérdés." ---> Ez itt a legfőbb problémám!! Nem véletlenül ment havernak a pályázat, gondolhatod, hogy nem 200 Ft profit van rajta...

wlakos 2009.06.20. 09:28:47

@Fedor: Mikor szarban az ország ne tegyünk már ki magunkért!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.20. 11:14:42

@wlakos: Nem értek egyet. Itthon spóroljunk, de egy ilyen helyen nem. Sőt. Aranyszabály, hogy ha rossz helyzetben van a cég, akkor egy részleget mindenképp erősíteni kell: a marketinget, mert az tudja (vissza)hozni az ügyfeleket. Egy ilyen helyen a megfelelő megjelenés, a pozitív országimázs megteremtése fontos, és bőven megtérül később befektetőkben, turistákban...

Ja, és biztos vagyok benne, hogy messze nem miénk lesz a legdrágább pavilon. Még K-Európa szintjén sem.

Ami meg a másik kritikát illeti: a pártállami múltjával tisztában vagytok, de azt tudjátok, hogy mit csinált a rendszerváltás után? Én nem. Honnan tudjátok, hogy ebben a 20 évben nem lett jó üzletember? Akár lehetett is. Biztos segítette egy ideig a kacsolati tőkéje, de hosszútávon az már kevés. Nem lett politikus, de üzlettel se foglalkozzon? Akkor mit csináljon? Neki miért tilos abból megélni, amihez kedve van, ha az törvényes? És honnan tudjátok, hogy miért zárták ki a többi pályázót? Nem állíthatom, hogy biztosan tiszta volt a pályázat, sőt, nem is tartom életszerűtlennek a bundát, csak éppen bizonyítékot nem látok rá. Lehet azt mondani, hogy gyanús, és vizsgáljuk ki, de az ítélettel várjuk már meg az eredményt...

Tudom, hogy van most az országban egy olyan közhangulat, hogy a kormány csak és kizárólag rosszat csinál, de ez még akkor se igaz, ha egyébként valóban sokat tettek azért, hogy ez a látszat alakuljon ki róluk.

wlakos 2009.06.23. 06:07:25

www.hetivalasz.hu/cikk/0906/kinai_uzlet
Ha ezek igazak akkor sem volt kár a 2.5 milliárd ért?

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása