BLOG

Megérkeztek a MASZOP kampányfilmjei - elemzés

írta: turner ; 2009.05.20. 07:50 · 2 trackback

Az első videó felénél elbizonytalanodtam. Ez egy autóreklám (KIA) vagy a szocialisták kampányfilmecskéje..? A Kia Rio ugyanis elég nagy hangsúlyt kap a filmben -tán nem támogatták? Nem lehetnek ilyen őrültek... 

Nos elemezgessük hát eme két remekművet (Tovább: kampányfilmek).

MSZP - Apuci véleménye

"Apuci" szerint mozgalmasan telt az utóbbi 20 év. A baloldal nemhogy eltűnt, de megerősödött (sic!), "Bokros csomag először csalódást keltett, de ma már tudjuk, hogy ez volt a megoldás" (így kell fényezni a Bajnai csomagot). "Apuci" nagyon örül, hogy az uniós csatlakozás után ilyen sok támogatást sikerült megszereznünk -gondolom Zuschlag és barátai is örültek anno.

Természetesen nem maradhat ki a jobboldal burkolt fikázása -snitt a félig üres Parlamentről- hisz a politikai megosztottság elég veszélyes dolog -tán be kéne fejezni a megosztást kedves MSZP! Arról egy szó sem esik, hogy miért volt félig üres az a Parlament (Öszöd).

Elkerülhetetlen a "válság" megemlítése. "Fájdalmas döntéseket kell hozni" (csak tudnám miért a kisembereknek fáj a legjobban -megint), de "megoldjuk ezt is -REMÉLEM." Úgy tűnik az MSZP már saját magában sem bízik...

Lényeg a lényeg "Apuci" hitből (LOL) szavaz az MSZP-re, és leszarja mi volt itt az utóbbi 7 évben...

 

MSZP - Apuci lányának véleménye

"Naponta hallom a jobboldali csoporttársaimtól, hogy itt minden rossz. Én nem így gondolom..." Jól kezdődik. Űber science-fiction több dolog miatt is. 

Először is íme egy huszonéves abból 6 százalékból (18-49 évesek között), akik érthetetlen módon az MSZP-re szavaznának. Íme egy olyan fiatal hölgy, aki szerint túlzás, hogy itt minden rossz. Azzal érvel, hogy Európában is válság van. Érdekes módon nem esik szó arról, hogy elsőként rohantunk az IMF-hez, sem államadósságról, sem arról, hogy az euró kilátásban sincs. 

Ebben a filmben már többször mossák össze a jobboldalt az utcai randalíroszással, ordibálással ("érvelni kellene és nem csak hangoskodni"). Láthatunk képeket itt is a félig üres Parlamentről, utcai rendbontásról, valamint feltűnik a Magyar Gárda is.

"...Masírozás helyett pedig jobb lenne, ha észrevennénk ami épül, fejlődik, AMI JÓ, mert van ilyen nem is kevés, de a széthúzás, a hatalmi harcok helyett inkább a jövőre kéne koncentrálnunk..."

Na itt már azért kinyílt a bicska a zsebemben. Észreveszem én ami épül, fejlődik, majd kiüti a szemem a négyes metró 550 milliárdért, az M6-os alagútjai, völgyhídjai a szántásban, hogy autópályát hatszor annyiért építünk, mint déli szomszédjaink.

Kár, hogy nem fejtik ki, hogy mi az "ami jó"... Mert én csak azt tapasztalom, hogy a reálbérek 3 százalékkal csökkentek, az árak viszont megindultak felfelé. De hogy még ennél is szarabb legyen nekünk, kaptunk egy csomagot is Bajnaitól.

A hatalmi harcokról prédikálni pedig a legnagyobb pofátlanság annak tükrében, hogy a sarki fűszeresen kívül szinte mindenkit felkértek miniszeterelnöknek, nehogy előrehozott választásokat kelljen tartani...

 


Update: MSZP underground kampányfilm... (Bővebben a Vastagbőr blogon...)


10 hozzászólás : mszp ep választás

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr671132350

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vastagbőr 2009.05.20. 11:55:21

Gördült egyet az MSZP-kampányAz MSZP-ben nem túl elégedettek a "három grácia" kampányukkal. Magyarul senkit sem érdekel Göncz, Gurmai és Herczog. A remek kampányt amúgy a Lamperth Mónika - Gál J. Zoltán páros irányítja. Persze, szarból elég nehé…

Trackback: Vastagbőr 2009.05.20. 11:55:12

Gördült az SZDSZ-kampány isZero MSZP-kampányos posztjának folytatásaként nézzük, mit alkottak a szabad, demokrata pártnál. Érzik, hogy szorul a hurok, közeleg a vég, beleadnak hát mindent. Demszky meg is mondta nyíltan a HVG-nek: "hvg.hu: Sokan bírá…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

luucy 2009.05.20. 08:31:03

Csodás. Igazából a Fidesznek is fel kellene venni ezt a stílust. Én is az egyenes beszéd híve vagyok, de látni kell,hogy a magyar ember bizony hülye. Nyugodt szívvel kellene megetetni ilyen hülyeségekkel.
Csak sajnos ilyen tekintetben a Fidesz sosem vette fel a kesztyűt a szocikkal. :-(
Pedig azt kellene csinálni, ami eredményre vezet. És mivel az őszinteség az nem az, ezért ki kellene valami mást találni.
Vagy beetetik megint, hogy ők mekkora májerek. Én kezdek megint félni.
Mellesleg, szerintem pont hogy a jobboldali emberek nem mondják azt, hogy itt minden rossz. A balos, meg a libsi emberek húzzák el elsőnek a csíkot nyugatra, ők hasonlítgatnak elsősorban. Persze példálózni lehet, de szerintem egy jobbos ember tisztában van az ország értékeivel, adottságaival. Jah, hogy nekünk a baloldallal ellentétben ezt nem a megyeri híd, meg az autópálya jelenti, hanem az alföld, a velencei-tó (kaszinó nélkül!!!!)? Hát na bumm.
Az a baj, hogy mint közéletben tájékozott ember, tudom mekkora álszent és kamu ez a 2 videó.
Csakhogy a legtöbb ember nem tájékozott, hanem igenis megvezethető.
Bár én mégmindig reménykedem, h a magyar emberek mégsem olyan hülyék... :-(

Bár az SZDSZ az új iskolarendszertervezetében már dolgozik rajta, hogy a legfiatalabb nemzedéket teljesen hülyévé tegye....

Steppenwolf 2009.05.20. 09:56:00

Elképesztő a film... Úgy ássa az árkot a jobboldal kvázi lenácizásával, hogy közben az összefogást és az egység fontosságát sugallja. :)

Egyébként azt tudja valaki, hogy az egyébként gyakorlatilag kihasználhatatlan Megyeri hídon, amit büszkén mutogatnak, megkapták-e már az építők azt a 200 millió forintot, amit valaki elsikkasztott?

"Örülök, hogy végül ilyen sok uniós támogatást sikerült megszereznünk."
Jah, a rendelkezésre álló, lehívható összeg majdnem 4%-át! :)

Amúgy apuci látens kommunista? Azt mondja, félt, hogy a rendszerváltás után eltűnik a baloldal. Tehát félt, hogy elzavarják a kommunista állampártot és nem tud újra hatalomba kerülni.
Ejnye... :)

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.05.20. 10:21:13

@luucy: Személy szerint bízom abban, hogy most nem fogják tudni "annyira" megvezetni az embereket, mint 2002-ben vagy 2004-ben. Ennyire csak nem lehetnek ostobák (bár félelmeim nekem is vannak.
@Steppenwolf: ez a "kétarcúság" nekem is feltűnt. Látszik, hogy az MSZP próbál a "megbékélő" szerepében tündökölni. A werberi technikát azonban képtelenek levetkőzni. Mindenképp álszentek...

Tűzvillám (törölt) 2009.05.20. 19:50:18

Jól megfogalmaztad azt, amit én is éreztem, csak az idegtől nem bírta, összeszedni a gondolataimat.
Minden hasonló apuka és a lánya is szavazzon nyugodtan az MSZP-re, bizonyára boldogító állapot lehet Csipkerózsika - álomban élni.

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.05.20. 22:28:59

@Tűzvillám: Gondold el, hogy tényleg vannak ilyen emberek (bár egy huszonévesről nehezebben képzelem el...).

molaris 2009.05.21. 05:15:26

A volt tanácselnök autókázik a kislányával?

Yakk 2009.05.27. 12:29:31

A módosított verziót láttátok?
Sokkal hitelesebb az eredetinél :P
www.youtube.com/watch?v=_sJOUdEGqTk

VIKUNYA 2009.05.27. 17:11:56

a mátrixos borzasztóan gyenge, vontatott és túlontúl didaktikus, és béna, és vontatott, és ...

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása