BLOG

Az egyetlen épeszű MSZP-s - Warvasovszky Tihamér

írta: turner ; 2009.05.12. 09:45

Íme egy képviselő, aki nemre szavazott. Egy képviselő, aki szembe mert szállni az MSZP-vel MSZP-sként. Ő Warvasovszky Tihamér Székesfehérvár polgármestere... Ő volt az a "galád", aki nem írta alá a Bajnai csomagról szóló nyilatkozatot sem. Nem meglepő -mondhatni természetes-, hogy most sem az igen gombot nyomta meg.

Nem tudom ki hogy van vele, de nálam a Parlament intézménye azt jelenti, hogy az ott ülő képviselő az őt megválasztó állampolgárok érdekeit képviseli. Nem a PÁRT érdekeit. Ez a rendszerváltás előtt volt divat. Épp ezért furcsállom, hogy miért alkalmazza az MSZP -ahogy a Fidesz is- a "büntetést", ha valaki máshogyan szavaz, mint ahogy azt PÁRT megköveteli. Ugyanis Mesterházy Attila közölte: 

"Az MSZP-frakció dönt majd arról, hogy milyen büntetést szab ki azokra a képviselőkre, akik a képviselőcsoport döntésével ellentétesen, vagy nem szavaztak a nyugdíjtörvénynél.

Miért büntetnek meg valakit, aki a PÁRT ellen szavaz? Hol élünk? Úgy tűnik, valamilyen "látszat demokráciában".

Warvasovszkyról már tettem említést egy kommentben, nem véletlenül, jelenleg magam is Székesfehérváron lakom. Tudni kell, hogy Fehérvár többségében jobboldali érzelmű város Warvasovszky urat mégis mindig megválasztják polgármesternek. Szoktam beszélgetni erről igazi jobboldali embrekkel, akik maguk is rá szavaznak 4 évenként. Mert tényleg dolgozik a városért, fejleszt, épít, ahol tud. (Bár tegyük hozzá, könnyebb dolga van, mint ha mondjuk a Fidesz színeiben politizálna.) Egy olyan politikus, aki nem saját üzleti érdekeit nézi, hanem a városét. Olyan, aki a jobboldallal is kész együttműködni, ha az a város érdekeit szolgálja.

Történ ugyanis, hogy a felszakadt az MSZP-SZDSZ koalíció Fehérváron. Erre Warvasovszky lépése nem az volt, hogy megpróbálta kisebbségben vezetni a várost. Nem. Egy MSZP-s politikushoz "méltatlan" (szigorúan idézőjelben véve) kijelentést tett:

""Ebben a gazdasági válságban… az a felelősségem, hogy működőképes várost irányítsak… Az új többséget elfogadom, és kész vagyok együttműködni valamennyi frakcióval a város töretlen fejlődése érdekében… "

Ezek után csak az a kérdésem: Warvasovszky mit keres az MSZP-ben?


2 hozzászólás : mszp

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr831116587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása