BLOG

Vetkőző Gurmai Zitának (is) elege van...

írta: turner ; 2009.05.04. 07:06

Miért is Vetkőző? Nézd meg ezt! -Csak erős gyomrúaknak, még ha nem is látszik sok belőle! :)

És még sikere is volt! Döbbenet :)

Gurmai Zita sztriptíztáncos EP képviselő új fogalmat alkotott: konfliktusexport. Gurmai és az MSZP álláspontja szerint a Fidesz és Orbán Viktor a "konfliktusexport programjával indul az európai parlamenti választásokon."

Én inkább úgy gondolom, hogy Önök "kedves" (boááá) asszonyom konfliktus "importőrök" és "belkereskedők". Ráadásul szokás szerint álszentek is

 „Amiből elég volt, az a válság, a megosztottság és a gyűlöletkeltés"

Teljes mértékben egyetértek! Ezt mind-mind önöktől kaptuk. Nem kell ezt (is) a Fideszre kenni.

  • A válság legrosszabbul minket érint az EU-ban. Ez kinek a hibája? zOrbáné? Ugye nem ezt akarják mondani?
  • A megosztottság és a gyűlöletkeltés is szintén önöktől származik. Emlékszünk még ugye Ron Werberre, a hírhedt kampány tanácsadóra 2002-ből? "A werberi stratégia – többek között a szavazatok „elragadása” és a politikai ellenfél lejáratása" (Még több Ron Werber itt, itt, itt.) 

Gurmai elmondta azt is, hogy "azok szavazatát várják június 7-én, akiknek elege van a konfliktusexportból, a megosztó mondatokból és a gyűlöletkeltésből." ... Rám számíthatnak. Én elmegyek szavazni, mert elegem van belőlük!

(Index nyomán)


Gurmai és az ő csizmája... LOL.


8 hozzászólás : mszp pofátlanság ep választás

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr851101543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a katona fehérben 2009.05.04. 11:09:45

Szerintem a sztori lényege, hogy az EU-parlamenti választáshoz, pontosabban az ott folytatandó munkához "egy normális országban" vajmi kevés köze van annak, hogy idehaza milyen színű és tevékenységű kormány van hatalmon. Vagyis EP-programnak több mint satnya az, hogy kurva anyját az MSZP-nek és takarodjon a kormány - ezt már hallottuk a Fidesztől sokszor, nagyjából minden ügyben és minden választáskor. És épp ugyanúgy szánalmas nyüszögés a másik oldalról program gyanánt az, hogy kurva anyját a Fidesznek, amiért kurvaanyáz. Nagyjából azért ilyen a politikai felállás és kommunikáció, mert arra a nagyon-nagyon szomorú igazságra kellett rádöbbenni, hogy ha ebben az országban valamiÉRT kell szavazni, akkor pártállástól függetlenül többnyire marad otthon a seggén a polgár, és inkább kibontja a harmadik sört a tévé előtt, ha viszont valaki ellen, akkor kihegyezett tollal és vért kívánva iszkol tömegesen a szavazófülkébe - és a posztod alapján sajnos te is ezek közé tartozol, pedig ha valamit, akkor pont ennek a gondolkodásnak a helytelenségét igazolta az elmúlt néhány választás. Te mit tudsz bármelyik EP-induló párt programjáról? Milyen álláspontot, véleményt akarnak odakint képviselni, ott, ahol nem az egy- vagy kétharmad, hanem az egész országot kell, éspedig nagyjából a számunkra legjelentősebb szervezetben? (Vagyis nem küldhetünk be akármilyen ostobát, bohócot vagy korrupt disznót, mert a 386 fős saját parlament elbír párat, de ott az egész országnak árthat nagyon komolyat egy-egy ilyen arc.) Mert engem sokkal inkább ezek érdekelnének, a belpolitikai hisztivel majd foglalkozom jövő ilyenkor, vagy idén ősszel, vagy bármikor, amikor _aktuális_ lesz.

Ami pedig a megosztottságot-gyűlöletkeltést illeti: szerintem a megosztás a kokárdázással kezdődött, ami magában véve cseppet sem volt rossz vagy akár rossz szándékú ötlet, de a helytelen kommunikációja miatt szembefordította az embereket, és ezt fel kellett volna ismerni. Amire pedig stílusban rátett egy jó nagy lapáttal az elbukott első forduló miatti dühből táplálkozó TF-es beszéd, meg utána a szórólapok, "Medgyessy halálos beteg, rákos, két hónap múlva meghal, és jön a Kovács", meg azonnali kétszáz százalékos gázáremelés, és különben is eladja a pénteket a franciáknak, ha hatalomra kerül, nem lesz többé olyan, hogy péntek, meg a suttogó propagandás körlevelek és sms-ek a két választási forduló között, "a haza nem lehet ellenzékben", és hasonlók a folytatásban. Egymás mocskolása addig is volt, (pl. a 2002-es Kende-féle Viktor-könyvnek is megvolt az elődje 98-ban a Végh Antal-féle Horn-könyvvel, vagy emlékezzünk a kormányzati tényezővé emelt dr. Torgyán "Harag Napja" Józsefre, esetleg a Bokros-bábut égetőkre), de addig az ilyeneket legalább "kiszervezték" a pártokon kívülre, most meg már mindenhol hivatalos álláspont, és ennél sokkal durvábbak elhangzanak akár parlamenti felszólalásokban is - félreértés ne essék, mindkét oldalról, csak fentebb ülve könnyebb leszarni a másikat. Amit meg idéztél...az Index Fórumról, omg, az a futóbolond- és pártküldött-gyülevészet mióta hiteles referencia bármilyen állításra? Ráadásul ez egy rendkívül ostoba hozzászólás is - mióta szokatlan egy demokráciában, hogy a mindenkori ellenzék minden intézkedését kritizálja a kormánynak, és azt a látszatot igyekszik kelteni, mintha alkalmatlan lenne? Sültbolond lenne, ha nem így járna el, ez nem valami új "ördögien zseniális" találmány, hanem alapeleme a rendszernek... A mostani ellenzék vajon másképp tett? És az előző, vagy bármelyik az elmúlt 20 évben? Bármelyik demokratikus országban?
Végezetül: egyszerűbb mindent másra kenni, de a Fidesz nem azért bukta el 2002-t és 2006-ot, mert az MSZP ilyen vagy olyan ördögi kampányt folytatott, hanem mert saját maguk elbénázták. A 98-02-es kormányzati teljesítményük hiába volt gazdaságilag jó és stabil, az elképesztő hatalmi arroganciájuk és stílusuk miatt nem tudták megőrizni a népszerűségüket (könyörgök, egy utolsó percben előhúzott Medgyessy tudta legyőzni őket, akit még a legközelebbi barátai és családtagjai se neveznének egy politikai tehetségnek). 2006-ban pedig - miután 4 éven át a megújulás helyett csak nyalogatták a sebeiket, és asszisztáltak a kormány gazdasági ámokfutásához, amit még minimum 5 évig nyögni fogunk - egyáltalán nem érezték a közhangulatot, plusz olyan "gyenge minőségű" embereket emeltek be a kampányba, akik pont ugyanazokat a vonásokat villantották fel, amelyek miatt nem választották őket újra, így pedig megint csak bukni lehetett. A mostani népszerűségükért is sokkal inkább köszönhetik Gyurcsánynak és a gyalázatos kormányzásnak, mint a saját teljesítményüknek, vezetői döntéseiknek vagy kommunikációjuknak, mert alternatív programot - érthető okokból - nem mutatnak, a vezetők ugyanazok, mint az elmúlt 8, illetve 21 évben, a kommunikáció pedig kimerül az említett kurvaanyázásban és a "több pénzt az embereknek"-féle demagógiákban. És ez szomorú, én legalábbis többet és okosabbat várnék egy kormányzásra, sőt, akár kétharmados többségre készülő párttól.

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.05.04. 11:33:52

@a katona fehérben: ...éppen azt nem szeretem az MSZP szavazókban, hogy ők valami ellen szavaznak! Nevén nevezve Orbán Viktor ellen. Kifejezetten nem ebbe a kategóriába tartozom. Bár meg kell hagyni, hogy jó messzire kívánom az MSZP-t és az egész rabló bandát. Valamennyire persze szavazok ellenük is. De... OV letett valamit az asztalra, leszarom a kommunikációt, az ország fejlődött. Nem ez a lényeg? Én ezért szavazok RÁJUK és nem a baloldal ELLEN!
A hivatkozást javítottam, hitelesebbre, de nagyon jól tudjuk, hogy mit tett jó öreg Ron. Hogy mi volt a stratégiája.. Ez az ember hozta be a mások anyázását a politikai közéletbe.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.13. 18:16:51

"A válság legrosszabbul minket érint az EU-ban. Ez kinek a hibája? zOrbáné? Ugye nem ezt akarják mondani?"

Azért azt ugye tudod, hogy ez már szerencsére nem igaz? Jó, nem nagy dicsőség, hogy közben mások még nálunk is nagyobbat csúsztak a lejtőn, és félúton lefelé beelőztek, de akkor is...

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.05.13. 19:57:33

@Fedor: Szerintem előttünk senki nem rohant az IMF-hez, ráadásul ekkora hitelért... :) Nekem ebből mégiscsak úgy tűnik, hogy minket érintett a legrosszabbul...

webnazi 2010.03.11. 19:36:03

Mit képzel magáról ez a dagadt komcsi ribanc?
A közönség netán jóelőre alaposan be volt rúgatva, mint 1990-ben a marosvásárhelyi oláh pogromra a görgényhodáki móc söpredék?

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása