BLOG

Gyurcsány utolsó mozzanata: -3,5 milliárd...

írta: turner ; 2009.04.09. 15:00

Feri búcsúzóul még odavágott egyet. 3,5 milliárdot vettek ki a az általános tartalékból. Abból a tartalékból ami például árvízvédelemre van félretéve. Hogy mire vették ki ezt a pénzt? Na nem lélegeztetőgépekre, vagy munkahelymegtartásra -teremtésre, de nem ám. Íme egy bicskanyitogató lista:

 

-Java részét a honvédség kapta (2 milliárd) -békeidőben ki más?

-A külügy 876 milliót, -gondolom meg kell mutatni a világnak legújabb miniszterelnökünket, csak a kormányfői protokollra 122 millió jut...

-412 milliót kapnak a külképviseletek, mivel annyira megszenvedték a forint mélyrepülését (a magyar ember meg dúskál a jóban a nemzeti valuta gyengélkedésétől).

-312 millió gyenge magyar forint megy személyi kiadásokra, amit szintén a külügy kap a 2011-es EU elnökség előkészületére -már most gazdagodik valaki(k) ebből, nem korai még? Ja, hogy akkor már nem ők lesznek hatalmon... Mindenesetre már előre lehúznak erről is pár bőrt...

-A MEH 448 milliót kap nemzeti ünnepekre és médiakampányra(!) -de jó nekünk!

-Valamint a Nemzetbiztonsági Hivatal zsebébe véndorol 135 millió Ft beruházásainak fedezésére -kellenek a poloskák?  

 

Ezekre van most leginkább szükség...  Nézni a sok butító reklámot, hogy milyen jól is élünk, hogy a válság nem is válság, hogy csak most kell összehúzni a nadrágszíjat és utána milyen fasza lesz nekünk (hanyadszorra...?). Ugyanis ha összeszámoljuk több, mint fél milliárd kampányra megy. Köszönjük nem kérjük! Kíváncsi vagyok hány haver zsebébe fog ez vándorolni :(


3 hozzászólás : gyurcsány pofátlanság

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr531055936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyar-magyar szótár 2009.04.10. 08:03:12

Búcsúzóul? -utolsó mozzanata? Gyáárekek-gyáárekek, hiszen most csak ráfordul még egy körre!

luucy 2009.04.10. 09:07:05

Még egy kis adalék ide:

Milliárdokat költene el a Honvédelmi Minisztérium egy fölöslegesnek tűnő beszerzésre. A szaktárca ezúttal a bérszámfejtő pénzügyi számítógépes rendszerét cseréli le hárommilliárd forintért, közbeszerzés nélkül. Szakértők szerint a váltás azért is értelmetlen a válság kellős közepén, mert a jelenlegi rendszer is jól működik, a fejlesztésére és a karbantartására évente százmilliókat fizettek ki az adófizetők pénzéből.

Fittyet hánynak a válságra a Honvédelmi Minisztériumban (HM), és továbbra is milliárdos értékű beszerzéseket indítanak el, szakértők szerint sokszor fölöslegesen. Nemrég beszámoltunk arról, hogy több mint hétmilliárd forintot kívánnak elkölteni a honvédség 7700 szovjet gépkarabélyának korszerűsítésére, miközben a szakemberek szerint ebből az összegből a világ legjobb kézi fegyverei is megvásárolhatók.

A Magyar Nemzet most megtudta, hogy a szaktárca hárommilliárd forintért kívánja lecserélni a bérszámfejtő pénzügyi számítógépes rendszerét, pedig a jelenlegi szoftver fejlesztésére, illetve karbantartására évente százmilliókat költöttek el az adófizetők pénzéből. A beszerzés ráadásul egy több mint tíz éve meglévő és üzemelő információs rendszer leváltására irányul, amellyel lényegében eddig is akadály nélkül látták el a szükséges feladatokat a HM-nél és a Magyar Honvédségnél.

www.mno.hu/portal/628887

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.04.10. 18:57:01

@magyar-magyar szótár: van benne valami :-/
@luucy: újabb milliárdok haveroknak, sajnos ez nem újdonság :(

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása