BLOG

Kifordított ország: újabb megszorítások előtt...

írta: turner ; 2009.03.23. 20:28

Újabb iskolapéldája, a magyar kormány(?) hozzá nem értésének. Miközben a világon szinte mindenhol adócsökkentésekkel, a befizetések határidejének kitolásával, gyorsabb adóvisszatérítéssel, esetleg adóellenőrzések mérséklésével próbálják a kis és középvállalkozásokat fellendíteni, addig nálunk az adók szintentartásával, esetleg emelésével, változatlan adóbefizetési határidővel, sokkal szigorúbb ellenőrzésekkel, újabb adókkal (cafeteria, étkezésijegyek, ingatlan) próbálják a költségvetési lyukakat befoltozni. Rövid távon talán(?) kifizetődő, de hosszútávon? Csökkennek a reálbérek -> csökken a fogyasztás, nő a munkanélküliség -> csökken a fogyasztás és tulajdonképpen bármilyen megszorítás eredménye az, hogy csökken a fogyasztás.

Nem tudom mikor jut el a döntéshozók tudatáig, hogy megszorításokkal lehetetlen a gazdaságot fellendíteni. Érthetetlen, hogy amíg a világban mindenhol az adóterhek és az ezzel járó bürokrácia mérséklését sürgetik, alkalmazzák, addig itt nálunk semmi másról nem hallani, mint újabb és újabb megszorításról. Épp ma jelentette be exminiszterelnökünk, hogy "a változások valamennyi családtól áldozatot követelnek". Megint? Még többet? Hogyan? Miből? Személyes kérdésem: te normális vagy Feri? Tudsz arról, hogy a családok hatalmas hányada már így is a tönk szélén van? Tudod milyen az, hogy az eddig könnyen fizetett hiteleket hónapok óta csak kínszenvedés árán vagy sehogy sem tudják befizetni? Honnan is tudnád, hisz naponta(!) 235 ezret költesz, kétszer annyit, mint amit egy átlagos magyar megkeres 1 hónap(!) alatt. Honnan is tudnád milyen havi 50-60 ezer forintból megélni(?), havi 50-60 ezer forintos rezsi mellett?

És te ezekről az emberekről akarsz még több bőrt lehúzni. Hát gratulálok. Készüljetek fel, nem lesz elég az a 3 mrd forint amit az uniótól kapunk élelmiszersegélyre. Mert rengetegen fognak, fogunk éhezni.

Elismerem, hogy le kell faragni az állami kiadásokat, de emellett muszály csökkenteni az adókat, járulékokat, mert sokan több terhet már nem képesek elviseli. Nem szeretnék egy olyan országban élni, ahova élelmiszersegélyeket dobálnak, ahol mindennaposak az utcai zavargások, ahol fél az ember kimenni az utcára. Én nem. Ti meg gondolom nagy ívben tesztek rá, a ti jövőtök már biztosított. A miénk meg kilátástalan... Csak egyben bízom: talán egyszer eljön az igazságszolgáltatás pillanata és az általad  szídott ügyészek, bírók fognak rád ítéletet mondani...


2 hozzászólás : gyurcsány válság

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr591021002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blogpont Huba 2009.03.31. 19:49:23

"Nem tudom mikor jut el a döntéshozók tudatáig, hogy megszorításokkal lehetetlen a gazdaságot fellendíteni. "
1947 óta képtelenek másra...padláslesöprés, nadrágszíjhúzás...még egy kicsit, aztán nemsokára jobb lesz...ez megy 62 éve.

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.03.31. 22:33:15

@Blogpont Huba: Sajnos igazad van... Csakhogy egyszer elszakad a húr... Nem is olyan soká -szerintem :-/

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása