BLOG

Öt pofátlan kérdés Maszopéktól

írta: turner ; 2011.02.07. 04:25 · 1 trackback

Hamarosan eljön Viktor évértékelőjének nagy napja. Megszokhattuk már, nem ez lesz az első, sem az utolsó.

A Magyar Szocialista Párt nem is tétlenkedik, máris intézett Orbánnak öt, az MSZP-től megszokott, extra pofátlan kérdést. (Melyekre kollektíven válaszolhatnánk egy "Pont ti ugattok, menjetek a picsába!" mondatot.) Lássuk ezeket:

1. Mi lesz az „igazságtalan adórendszer” veszteseivel?

Nos, a mostani adórendszer még mindig jobb, mint a Fletó által 2006-ban "ígért" adócsökkentés:

Emlékeztetőül:

- ÁFA emelés

- Gázár emelés (+40 %)

- Kamatadó

- Megszűnő adókedvezmények (pl lakáshitel)

- Munkaadói, munkavállalói járulékok növelése, stb, stb...

A megszorításoknak nem lett eredménye, csak mi szoptunk egy kurva nagyot.

2. Mi lesz a bajba jutott devizahitelesekkel?

...akiknek a válsága nektek éppúgy köszönhető (sőt). A forinthitelek árának egekbe emelése, a tájékoztatás szinte totális hiánya emberek tömegeit vezette a devizahitelek olcsóságának, megbízhatóságának illúziójába.

Mit tett az MSZP azért, hogy megálljt parancsoljon az ész nélküli hitel kínálatnak, -felvételnek? Tudjuk, hogy leszarták.

3. Hol tart a munkahelyteremtés?

Azért az már tényleg nonszensz, hogy ezt pont a Maszop kéri számon... Tisztelettel kérdem, hol vannak azok a munkahelyek, melyek köddé váltak 8 éves ámokfutásotok alatt? (Halkan jegyezném meg, hogy a kurva lassan elmúló nyolc esztendő alatt 5,9-ről 10,3 százalékra emelkedett a munkanélküliség.)

4. Mi lesz idén az önkormányzatokkal?

...azokkal az önkormányzatokkal, melyeknek működését, ők maguk lehetetlenítették el, a "minél több feladat, annál kevesebb pénz" taktikájával. Kuss a nevetek!

5. Orbán Viktor miért nem támogatja, hogy az új alkotmány nemzeti konszenzussal készüljön el?

Na ezen már tényleg könnyeztem. Az MSZP leszarja az alkotmányozás vitáját. Az ok rendkívül egyszerű: nem ők írják az új alkotmányt. Ezért lépten nyomon azt hallani, hogy bojkottálja boldog, boldogtalan az új alkotmány megszületését.

Ezek után egyszerűen értelmetlen a kérdés (igaz, az MSZP-től nem szokatlan).

Nem mondom Fideszéket is megbabonázta a hatalmi fuvallat. De a szociknak legalább nyolc évig kussban kellett volna maradniuk. Emellett a komplett vezetést lomtalanításkor a kukába vágni (nem hogy még elővenni Kovács Lacit bazze). Ám úgy látszik kutyából sosem lesz szalonna.


szólj hozzá : mszp fidesz pofátlanság

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr592643594

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fidesz: "A konzultáció több lehetőséget ad, mint egy népszavazás" 2011.02.07. 17:57:46

Gulyás Gergely, a parlament alkotmány-előkészítő eseti bizottságának fideszes alelnöke aszerint az új alaptörvényről most is zajló nemzeti konzultáció más, és tartalmát tekintve több is, mintha népszavazást tartanának az alkotmányról.Figyelmetlen, szét...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása