BLOG

Wieszt úr, a tömény ártatlanság

írta: turner ; 2010.05.25. 07:30 · 3 trackback

A napokban egy ország ismerthette meg Wieszt János nevét. Legalábbis sem én, sem szűkebb környezetem azt sem tudta, hogy a képviselő úr egyáltalán a világon van, pedig ő -mint az MSZP-ben annyian- igazi polihisztor:

- az MSZP újbudai frakcióvezetője,

- a fővárosi közgyűlés szocialista frakciójának tagja,

- a frakció etikai (LOL) bizottságának tagja,

- a fővárosi közgyűlés gazdasági és oktatási bizottságának tagja,

- a Fővárosi Kéményseprő-ipari Kft. felügyelőbizottságának elnöke,

- a korrupció gyanúja miatt a rendőrség látókörébe került Kopaszi gát -hasznosításáért felelős Öböl XI. Kft. felügyelőbizottságának XI. kerületi delegáltja,

- tagja a Munkaügyi Közvetítő és Döntőbíró Szolgálatnak,

- Honvédelmi Minisztériummal szerződő (melyet azóta már felbontottak) Zrínyi Kommunikációs Nonprofit Közhasznú Kft. gazdasági igazgatója.

Nyolc állás 24 órára? Faszikám tud valamit...

Ha mást nem is, hebegni, habogni, nagy nyilvánosság előtt óriásit hazudni azt tud. Hogy ezt jól csinálja-e, az más kérdés:

Egyre inkább szorul a hurok a képviselő úr nyaka körül, legújabb, ellene szóló felvétel a Vastagbőrön jelent meg, ahol is a számítástechnikai cég tulajdonosa, Gálfi István beszélget a "rá küldött emberrel".

Gálfi úr elmondása szerint a beszélgetés óta:

- betörték a kirakatát (több milliós kárt okozva),

- kapott egy "laza" APEH ellenőrzést,

- autóit nyolcszor büntették meg uszkve negyed millió értékben, 

- sőt, még "esztétikátlan" kirakata miatt is meg akarták büntetni.

A vállakozó ránk, a nyilvánosságre bízza, hogy eldöntsük, hogy van e a két ügy között ok-okozati összefüggés.

Na vajon van-e? Vagy Gálfi úr bioritmusa van a béka segge alatt? Azt hiszem a válasz egyértelmű, bár ezt nem lehet kategorikusan kijelenteni. Ugyanis, aki megrágalmazza Wieszt urat, az akár egy feljelentéssel a nyakában ébredhet holnap reggel. A képviselő úr ugyanis feljelenti Kupper Andrást a nyilvánosságra hozott felvétel miatt.

Ahogy a költő mondja: "Szó bennszakad, hang fennakad..." Az első gondolata az embernek: mit képzel a képviselő úr? Hogy nem sül le a bőr...

Emellett Jani legnagyobb problémája, hogy a felvétel "titkosszolgálati eszközökkel készült". Sőt, egy szakértő véleménye szerint az akár manipulált kópia is lehetett.

Érdekes tény, hogy a képviselő úr egyik pillanatban azt sem tudja, hogy mikor, milyen körülmények között készült a videó, legfrisebb közleménye szerint pedig "fényévnyi távolság" van a videó állítása és a valóság között. Remélem mindenki örül, hogy így megvilágosodott a képviselő úr.

És  persze rosszkor volt rossz helyen, mindenki őt bántja, tök érthetetlen módon... Jani a tömény ártatlanság...

Mindamellett meg is érthető Wieszt úr lépése, hisz valamit lépni kell! Ha csendben meghúzná magát, az felérne egy beismerő vallomással. (Megjegyzem lehet jobban járna, mintha abszolút hülyét csinálna magából.)

Emlékszünk? H. Miklós sem hagyta annyiban Balogh Zsolt "nokiás-doboz"-ról szóló kijelentéseit. És most vajon hová tűnt Májki hmm...?

Az biztos, Wieszt úr ellen megérkezett a feljelentés a rendőrségre. Ezek után a képviselő úr is felkereshet egy manikűröst, lerágott körmei pótlására...


5 hozzászólás : mszp korrupció

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr442028153

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lendvai: Néhány napja van Wiesztnek 2010.05.26. 10:21:02

Egy-két napja van Wieszt János MSZP-s politikusnak, hogy tisztázza magát pártja előtt, mondta el Lendvai Ildikó leköszönő MSZP-elnök a Mokkában. Lendvai hozzátette: addig Horváth Csaba a párt főpolgármester-jelöltje, amíg a budapesti szervezet másként nem…

Trackback: Bojkottálják a fideszesek Wieszt munkáját 2010.05.26. 09:26:01

A korrupciós ügybe került Wieszt János nem kérte testületi tagságainak felfüggesztését addig, míg személye tisztázódik, holott korábban erre kérte Molnár Gyula és Steiner Pál is. A Fidesz ezért nem vesz részt azon testületek munkájában, amelyeknek Wieszt…

Trackback: Wieszt-ügy: újabb megdöbbentő részletek - frissítve 2010.05.25. 10:29:17

Blogunk elsőként hozta nyilvánosságra, hogy a Qwerty Kft. lehet a Wieszt-ügy érintettje. A videón elhangzott összegek alapján egyértelműnek tűnt, hogy az adott évben kizárólag a Qwerty Kft. részére került értékesítésre az említett áron önkormányzati üz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fenehorizont 667 2010.05.25. 10:52:07

és mennyi, de mennyi ilyen borítékot vehettek át a hozzá hasonlók az évek során...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.25. 12:20:00

OFF a témához, de a bloghoz mégsem, hiszen a bloghoz nyújt segítséget

Készítettem egy hírgyűjtő oldalt, ennek a tartalmi feltöltéséhez kellene segítség, hogy használható legyen a dolog.

Szóval arról van szó, hogy ha valahol olvasol valami hírt, adatot, ami már meglévő/várható témával kapcsolatos hír, adat, akkor azt ebbe a rendszerbe vidd fel aminek a linkjét lejebb megtalálod. Így elég tisztességes hír nyilvántartást lehet készíteni melyben mindenféle paraméter alapján listázhatóak a hírek, többféle összefüggés és adattartalom alapján. (persze, csak ha ki vannak töltve a hírhez tartozó rovatok.)
Ez nagy segítség egy egy anyag összegyűjtéséhez a blogok postíróinak, és a kommentelőknek is, no meg bárkinek aki blogot vezet.
Bármilyen hírt fel lehet vinni.
A rendszerbe hír felvitel és a funkciók nagy része regisztrációval működik, a regisztráció egyenlőre nem visszajelzéses, hanem automatikus elfogadású.
A híreket nem ellenőrzi senki mi van felvíve, bízom benne, hogy nem kamu híreket, a vakvilágba mutató linkeket töltötök fel.

Tehát ha segítenétek egy kicsit az általatok olvasott blogokat vezetők munkáját, töltsetek fel mindenféle hírt amit találtok, nem nagy gond, ha egy hír több példányban is fenn van, de azért nézzétek meg, hogy ne rakjátok fel ugyanazt a tartalmat, illetve lehetőleg csak akkor, ha más forrásokra hivatkozás is van benne, mint az eredetiben.

Akinek van kedve, ideje, elhivatottsága, akár az eddigi a blogon található postokat is átnézheti, meg a postokhoz tartozó egyéb hivatkozásokat, és feltöltheti.
Egy példát csináltam, hogyan is néz ki a dolog: hirgyujto.i-honlapkeszites.hu/popup.php?sb_id=9

Az oldal elérhetősége: hirgyujto.i-honlapkeszites.hu

ON

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2010.05.25. 15:55:56

@fenehorizont: ...Hát igen, ez bizony a jéghegy csúcsának csúcsa...

Damján · http://magyarispita.blog.hu/ 2010.05.25. 22:09:32

Egyet mondok: legyen az ő manikűröse a Körmös Bauer!

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása