BLOG

Vége a betelefonálós játékoknak?

írta: turner ; 2009.09.04. 08:00 · 1 trackback

Az ORTT odavágott végre ezeknek a nem kissé félrevezető "játékoknak". Ezentúl nem vetélkedőnek, hanem "televíziós vásárlásnak" minősülnek majd a műsorok. A különbség óriási. Egyrészről perkálni kell a bevétel után hat százalékot a magyar filmek "megsegítésére", másrészről vizsgálni fogják, hogy 

"...nem tartalmaznak-e tudatos félrevezetést, illetve a tényállításai valósak és tisztességesek-e."

Azt hiszem ez a lényeg. Ugyanis ha vagyunk olyan mazochisták, hogy belenézünk egy ilyen lehúzós műsorba, sőt, annyira ökrök megvezetettek, hogy fel is hívjuk őket, óriásit koppanhatunk. Mert bizony "vonalnyitásnál" kiderülhet, hogy nincs is nyitva az a kurva vonal, ennek ellenére a műsorvezető folyamatosan baszogat, szemrehány, hogy "miért nem hívjuk fel, miért nincs megfejtése ennek az egyszerű feladványnak...?" 

Voltam olyan mazochista már, hogy néztem ilyen játékot vagy egy órán keresztül, és meg kell mondjam, egy óra alatt jó, ha két telefonáló játszott és nyert kb. 10 000 Ft-ot/kopf. Ha csak ötszázan telefonáltak egy óra alatt, akkor is 75 000 Ft-ot kaszált a csatorna (300 Ft-os percdíjjal - 50 százalék szolgáltató + 50 százalék a csatornának), amiből nagykegyesen hajlandó kiosztani 20 rongyot. (Persze nem ötszázan telefonálnak óránként.)

"Ha a betelefonálós műsor tizenöt percnél hosszabb, akkor egy nap legfeljebb nyolcat, összesen két óra időtartamban lehet műsorra tűzni. Az ennél rövidebb nyereményjátékok műsorideje pedig beleszámít a televíziós vásárlások és a reklámok számára megengedett időkeretbe, ami bárhogyan számított egy órán belül nem lehet több tizenkét percnél."

Tehát a villámjátékoknak tuti kampó, hisz a drága reklámidőt nem pazarolják ilyen szarra. Hogy ezek után megéri-e, az majd kiderül. Minimum új műsorstruktúra kell, hisz az egész játék egy rohadt nagy átverés. Ezt meg októbertől kőkeményen ellenőrizni fogják. 

Pofázás megy, játék kevésbé...

(Index.hu)

Oszd meg másokkal! 

Bookmark and Share



 


3 hozzászólás : bulvár

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr901358198

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az ORTT joggyakorlatot vált az interaktív televíziós játékokkal kapcsolatban 2009.09.04. 10:07:20

A mai napon látott napvilágot egy ORTT sajtóközlemény, amelyben azt írja a Testület, hogy megváltoztatja a joggyakorlatát az interaktív televíziós nyereményjátékokkal szemben. Ezen joggyakorlat váltásnak a jogszabályi “háttere” az 1712/2009...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2009.09.05. 10:56:53

Nagyon helyes b+. Ez az a kategória, ami mindig ki tudja csapni a biztosítékot nálam. Külön kategória a Viva, ahol a gyerekeket húzzák be pénzzel. Pusztuljon az összes, nem fog hiányozni!

Horizont 2009.09.05. 14:43:08

Ha nem lennének betelefonálók akkor már rég kimúlt volna a műsor. De mindig akad olyan aki még hisz:)) De miben is???

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.09.06. 23:50:19

@Biztonsági Őr: remélem tényleg eltűnnek...
@Horizont: Bizony mindig van, bár meg kell hagyni rendkívül manipulatív egy-egy ilyen műsor...

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása